5 Ara 2012

2013 Yılının En Sevilen Kadın ve Bayan İsimleri

Yakında zamanda bebeği olacak aileler için isim arama telaşı gerçekten önemli bir sorun haline gelmiştir. Bebeğin gelecekteki hayatını olumsuz etkilememek için seçilen isim önem taşımaktadır.
İsim koyduktan sonra değiştirmek oldukça zahmetli bir iştir. Bu nedenle en doğru bayan isimleri seçilmelidir.

Ayrıca soy ismi uzun olan kişiler kısa kadın isimleri tercih etmeli soy ismi kısa olanlarda uzun isimleri tercih etmeleri, ad ve soyadı arasındaki uyum ilişkisine uyacağından sizin yararınıza olmaktadır. İsim koyma konusunda popülerlik ve inanç etkili faktörlerdir. Kötü anlamlara gelen isimler çocuğunuzu; hayatı boyunca olumsuz etkiler. Dini inancımıza göre yabancı isimler koymaktan kaçınılması gerekmektedir.
Geleneksel isimler arasında Sevgi, Esra, Burcu, Sevim, Fatoş, Hülya, Sibel, Gizem, Ayşegül, Ayşenur gibi isimler yer almaktadır.
Beren güçlü, kuvvetli, akıllı anlamına gelmektedir. Dizilerdeki karakteriyle sevilen kız isimleri çocuk isimleri Beren Saat’in ismi daha fazla kullanılır hale gelmiştir.
Deran güzellik demektir. Kürtçe kökenli bir kelimedir. Saba, gündoğusundan esen hafif rüzgâra verilen addır. Türk müziğindeki eski makamlardan biridir.
Belkıs Arapça kökenli bir kelimedir. Güzelliği ve zekâsıyla ün yapmış kişi demektir. Sibel; bulutla yer arasında toprağa düşmeyen yağmur damlası, deniz çanı, buğday başağı gibi anlamlara gelir.
Anadolu’da bereket ve doğurganlık tanrısı Kibele'nin adından geldiği söylenir. Fransızcadan türediği güzel kız anlamına geldiği tahmin edilmektedir.

kız çocuk isimleri Kuran’ı Kerim’ de geçen isimlerden biri olmasını istiyorsanız Betül, Belinay, Bengisu, Füsun, İclal, Merih, Nisa, Sare, Sedef, Selen, Şevval, Umut, Zekiye, Yaren gibi isimler kullanabilirsiniz.
Bengisu ebedilik, ölümsüzlük veren su anlamına gelmektedir. Belinay cennette peygamber çiçeğidir. Ecrin Allahın hediyesi anlamını taşımaktadır. Kevser cennette bulunduğuna inanılan kutsal suyun adıdır
. Merih; dünyadan sonra güneşe en yakın gezendir. Rana güzel göze hoş gelen anlamına gelmektedir.

erkek çocuk isimleriAyperi; Ay yüzlü güzel dilber anlamına gelmektedir. Dilem Farsça’ dan dan gelen bir kelimedir. Gönül ilacı anlamına gelmektedir. Cansın; canım gibisin, canımsın anlamındadır.
Bebeğinize Maral ismi vermeyi düşünüyorsanız anlamının dişi geyik, ceylan, karaca gibi anlamlara geldiğini unutmayın. Efsun; büyü, sihir, gözbağcılık anlamları içermektedir.
Derin ismine oldukça sık rastladığımız şu günlerde; yüzeyi tabandan uzak olan anlamındadır. Ödül armağan anlamına gelmektedir.

Bayan isimleri Geleneksel isimler arasında Sevgi, Esra, Burcu, Sevim, Fatoş, Hülya, Sibel, Gizem, Ayşegül, Ayşenur gibi isimler yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder