7 Mar 2014

Açılmayan Nokia Telefonlara Yazılım Yükleme


Aşağıda anlatacağım yöntemle brick olmuş telefonunuzu kurtarabilirsiniz.. Yani "DEAD MODE" da yazılım atılır.
Nokia telefonların yazılım güncellemesi yapılabilir. Yeni ve costum olarak nitelendirilen geliştirilmiş romlar yüklenebilir..
Güvenlik kodu kırılabilir (Telefona tekrardan yazılım yüklendiği için içindekiler silinir)
Kapanan açılmayan Brick olmuş telefonunuzu uygun dosyaları(rom) bularak bu program yardımıyla telefonunuzu hayata döndürebilirsiniz... Programın kullanımı oldukça basittir.. Bilgisayar ve programlarına fazla uzak olmayan biri rahatlıkla kullanabilir.. Benim nokia telefonlar tamiri yapmamdaki en büyük yardımcımdır.. Programı kullanabilmeniz için telefonunuza usb üzerinden ulaşabiliyor olmanız gerekmektedir.. Nokia telefonunuzun usb sürücülerini program ile haberleşmek için yüklemelisiniz.. Nokia telefonlar için tüm sürücüleri buradan indireceğiniz yükleyici ile temin edebilirsiniz.. Sürücüleri indirdiniz ise telefonunuza uygun romu aramaya koyulabilirsiniz...
1. Program açıldıktan sonra " FILE > Scan Product yada Open Product " tıklıyoruz. Bu kısımdan telefonumuz için uygun rom ve paketleri seçmemiz bulmamız gerekiyor..

2. Aradığınız peket ve dosyaları programın altında görebilirsiniz.. Telefonumuz hiç açılmıyor ise connection bölümünü no connection seçili şekilde devam ediniz... Uygun sürüculer yüklü ve telefonunuz çalışır şekilde bilgisayarınıza bağladıysanız connections kısmında telefonunuzu görebilir ve seçebilirsiniz..

3. Firmware Update tıklayarak rom seçimi yapıp telefonumuzun yazılımını yükleyeceğiz..

4. "..." Üç noktalı butona tıklayarak yüklemek istediğimiz telefonumuz için uygun romu seçiyoruz. Eğer telefonunuz hiç açılmıyor ise lütfen Dead Phone Usb Flashing seçeneğini işaretleyiniz.. Hazırlıklar tamam ise telefonunuza romu yüklemeye başlamak için " Refurbish " butonuna tıklayabilirsiniz..
5. Açık halde flashladığınız telefonlar otomatik romlanacaktır fakat açılmayan çökmüş telefonlar için aşağıdaki uyarıyı alacaksınız.. BU esnada telefonunuzun Power tuşuna basıp usb rom modunu aktif etmelisiniz... Rom yükleme işlemi bittikten sonra telefonunuzu açabilir kullanmaya başlayabilirsiniz..
Phoenix Service Software Kullanım Videolu Anlatım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder