Günümüzde telefon, her bireyin ihtiyacı olan bir cihaz. Her an herşeyin olabileceği bir zamanda yaşıyoruz ve telefon bulundurmak artık bir ihtiyaç değil zorunluluk haline geldi. Peki bu kadar kişi için zorunluluk haline gelmiş bir cihaz olur da bu cihazları satan markaların rekabeti olmaz mı? Hepimizin gördüğü, günümüzün en renkli ve en çekişmeli yarışı olan bu yarış, Apple veSamsung arasında sektörün zirvesini ele geçirmek amacıyla yapılıyor.

Bu markaların şuan en son çıkmış olan telefonları çoğu kişiye göre piyasanın en iyilerinden, bu tartışılmaz. Fakat hangisi daha iyi? Samsung'un son çıkan telefonu Galaxy S6 Edge Plus, boyutu, tasarımındaki oranlar, özel üretim ekranı ve alüminyum kaplamasıyla gerçekten de Apple'ın en yeni telefonu iPhone 6 Plus ile yarışabilecek dişli bir rakip. Birisi Android Lollipop işletim sistemini, diğeri ise iOS 9 işletim sistemini temsil eden iki telefonun farklı özellikleri, aralarında yapılabilecek bir seçimi biraz daha zorlaştırsa da renklendirdiği kesin.



Tasarım

Her iki telefon da tam olarak kullanılabilmesi için 2 ele ihtiyaç duyuyor çünkü boyutları büyük. Edge+ 154.4 x 75.8 x 6.9mm boyutlara, iPhone 6 Plus 158.1mm x 77.8mm x 7.1mm boyutlara sahip. Samsung'un telefonunun "home" tuşu iPhone'a kıyasla daha küçük ve boyutlarının küçük olmasından ötürü Edge+ 153 gram, iPhone ise 172 gram.



Ekran

Samsung'un telefonları her zaman Super AMOLED ekranları ile kullanıcıları etkilemiştir. S6 Edge+ da bu özelliğe sahip. Apple'ın telefonunun ekranı, her ne kadar telefon bu parlaklığın hepsini kullanmanıza izin vermesede kapasite bakımından sağlayabileceği ışık ile yarışması zor bir rakip.iPhone 5.5 inch ekrana, Samsung ise 5.7 inch kıvrımlı ekrana sahip. iPhone 6 Plus'ın 1920x1080 ekran çözünürlüğüne karşı Samsung Galaxy S6 Edge Plus'ın 2560x1440 ekran çözünürlüğü var. Ayrıca Edge+ kıvrımlı ekranının sağladığı özellikler ile de bu konuda önde.



Özellikleri

Samsung Galaxy S6 Edge+ 8 çekirdekli Exynos 7420 işlemci ile çalışıyor. Rakibi iPhone 6 Plus'da ise Apple A8 System işlemci bulunuyor. Bu konuda Samsung'un telefonu olan Edge+, iPhone'u oldukça rahat bir şekilde geride bırakıyor. Ayrıca Edge Plus'ın sahip olduğu 4 GB RAM, önceki modeli olan S6 Edge'in 3 GB RAM'ine kıyasla tabi ki daha iyi. iPhone 6 Plus sadece 1 GB RAM'e sahip. Batarya konusunda da önde olan S6 Edge Plus, 2915 mAh bataryaya sahip rakibini, sahip olduğu 3000mAh batarya ile geride bırakıyor. Apple marka telefonun özellik konusunda S6 Edge Plus'ı geride bırakabileceği tek konu ise sahip olduğu hafıza sınırı. S6 Edge Plus'ın en büyük depolama sınırı 64 GB'yken iPhone 6 Plus'ın sınırı 128 GB yani tam 2 katı.



Kamera

Kamera konusunda iki telefon da anında çekim ve kameraya kolay ulaşılabilme konusunda çok iyi. Fakat 16 MP arka, 5 MP ön kameraya sahip olan Samsung S6 Edge Plus, 8 MP arka, 1.2 MP ön kameraya sahip olan iPhone 6 Plus'ı açık ara geride bırakıyor. iPhone'un kamera konusunda alabildiği tek takdir ise renklerinin gerçeğe biraz daha yakın olması. 



Fiyat ve Çıkış Tarihleri

iPhone 6 Plus neredeyse 1 yıldır piyasada ve bu süreye bağlı olarak fiyatı biraz düştü. Şuan Apple'ın kendi sitesinde iPhone 6 Plus'ın fiyatı 3100 TL, Galaxy S6 Edge Plus'ın ise 2800-3150 TLaralığında. Galaxy S6 Edge Plus, geçtiğimiz günlerde satışa çıkarıldı.



Telefonların özellikleri bunlar. Farklı tercihlere farklı cevaplar sunan bu iki telefonun ikisinin de iyi olduğu kesin, fakat hangisinin daha iyi olduğu size kalmış bir durum.

Kaynak: TechRadar