» »Unlabelled » Android 6.0 için Root işlemi garanti dışı bırakmayacak!


Android platformunu seçen kullanıcılar genelde Android'in özelleştirme imkanlarından dolayı bu platformu seçtiğini dile getiriyor. Android cihazları özelleştirmek için Google Play'deki uygulamalar yeterli olsa da bazen Root gerektiren özelleştirme araçları da kullanılması gerekiyor.

Root nedir?
Root temelinde sistem dosyalarına erişim yetkisinin sağlanması anlamına geliyor. Root'lu Android telefon veya tabletlerde sistemsel modifikasyonlar yapılabilmenin yanında farklı ROM'lar da yüklenebiliyor. Ancak Root işlemi sistem dosyalarını erişime açtığı için cihazı garanti kapsamı dışında bırakıyor.

Android kullanıcılarının yakından tanıdığı Chainfire, Android 6.0 Marshmallow ile Root bölümünde büyük bir adım attıklarını duyurdu. Chainfire, Android 6.0 Marshmallow için Root işlemini için gerekli olan kök dosyaların /system klasörüne yüklenmediğini açıkladı. Root'lu Android kullanıcıları cihazlarını fabrika ayarlarına döndürdüğü zaman Root dosyaları /system klasöründe olmadığı için Root siliniyor.

Android 6.0 Marshmallow için Root işleminde system klasörüne kopyalanmayan kök dosyaları Android telefon veya tabletin garanti dışı kalmasının önüne geçiyor. Örneğin; Root'lu Android telefonunuz bozulduğunda fabrika ayarlarına geri döndürebilir ve hiç Root'lu kullanmamış gibi görünebilirsiniz. Ancak Android 6.0 için Root işleminin bu avantajın yanında bazı dezavantajlar da beraberinde geliyor.

Android 6.0 için Root işleminin dezavantajı olarak; Root yetkisi isteyen uygulamaların eski Root sistemi üzerine inşa edilmesinden dolayı çalışmaması ve ROM atma işleminde eski Root yetkisine göre hazırlanan ROM'ların Android cihazlara zarar vermesi gösteriliyor. Ancak bu durumun geçici olduğunu gerekli güncellemeler yapılınca Chainfire'ın yeni Root sistemine uyum sağlanacağını belirteyim.


About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder