» »Unlabelled » EN YENİ KİTAPLAR VE PEPE

Çocuklar belli yaşlarda psikolojik olarak çabuk etkilendiklerinden onlar için en önemli konu özen göstermektedir. Özellikle aileler çocuklarının gelişiminde ve çevreye karşı korunmasında özen göstermedikleri takdir de bu konuda sıkıntı yaşamaktadırlar.
Anne ve babaları çocukların dilinden konuşmaya çalışması ve biraz daha onları anlamaya çalışması gerekir. Bir çocuk ne olur ise olsun oyunu çok sevdiğinden bu konuda onlara müsamaha gösterilmeli ve anne babalar çocukların oyun oynamasını teşvik de etmelidir. Özellikle boyama oyunlarını çocuklarına teşvik etmeleri çocuklar için çok yararlıdır.
Ailelerin söz konusu oyunlar olduğunda en büyük korkuları çocuklarının zarar görmesidir. Çünkü oyunlardan aldıkları bazı kötü alışkanlıklar çocuklarını bazen bir ömür boyu etkiler. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta anne ve babaların çocuklarını üzmemeleri ve onları bazen göz yummaları oluyor. Bu anne ve babaların hiçbir şey yapmayacağı anlamına da gelmiyor. Mesela birçok anne ve baba çocuklarının oyununu karışmaz ancak onların pepe oynaması için teşvikte bulunur.
Özellikle anne ve babaların pepeyi önermesinin sebebi ise çocuk gelişim uzmanlarıdır. Çünkü bu uzmanların nerede ise tamamı çocuklar için pepe boyama ve başka tür oyunları tavsiye eder. Sadece anne ve babalar değil aynı zamanda çocuklarda bu oyunları sevdiğinden hem anne ve babaların istediği olur hem de çocuklar oyunlarla daha mutlu olur.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder