» »Unlabelled » Yenimahalle Belediyesi'nin Başkanı Kim Olacak?

Yenimahalle 2014 yerel seçimlerine çok farklı ve renkli başkan adayları ile girmeye hazırlanıyor, bu seçimlerin farklı olmasının en büyük sebebi Çayyolu bölgesinin yani Cumhuriyet Halk Partisinin oylarının ağırlıklı olduğu bölgenin Çankaya ya bağlanmasıdır . Yenimahalle Belediyesi Başkan Adayları ...

Bilindiği üzere 2009 yerel seçimlerinde CHP 148 bin 255 oy, onu takip eden Ak parti 123 bin 076 oy, MHP ise 79 bin 168 oy almıştı.

2011 yerel seçim sonuçlarına göre Yenimahalle’den Çankaya’ya devredilen mahallelerde CHP’nin 38 bin 244 oyu, AKP’nin 7 bin 295 oyu, MHP’nin ise 7 bin 568 oyu bulunuyor. Yenimahalle Belediyesi’nden Etimesgut Belediyesi’ne bağlanan mahallelerde ise CHP’nin 6 bin 509, AKP’nin 2 bin 992, MHP’nin ise bin 856 oyu var.

Kayıp oylar düşüldükten sonra 3 büyük partinin oyları aşağıdaki gibi görünmekte.

CHP : 103 bin 502

AKP : 112 bin 789

MHP : 69 bin 654

Bir önceki döneme göre hesapladığımız zaman Ak parti çok şanslı gibi görünüyor olsa da, ülkenin genel olarak bulunduğu durum, Suriye ile ilişkiler ve Gezi parkı olayları yüzünden kaybettiği oy ne durumda şu an için kestirmek imkansız.

Ayrıca, MHP nin, Barış süreciyle ilgili dik duruşu, Gezi parkı olaylarına karışmaması ama direnişçilere de cephe almaması ülke genelinde oylarını yükseltmesine sebep oldu.

Yenimahalle Belediyesini yöneten CHP ise, belediyede ve ilçe yönetiminde yaşanan iç karışıklıklar yüzünden oy kaybını devam ettirmekte, geçtiğimiz haftalarda ve seçimlere bu kadar kısa bir zaman kala radikal bir karar alarak başarılı kadrolarını tasfiye eden Fethi Yaşar parti içinden ve CHP seçmeninden tepkiler almaya devam ediyor. 160 a yakın kişiyi işten çıkaran ve birim müdürlerinin tamamına yakını değiştiren belediye yönetiminin seçimler ile ilgili henüz en ufak bir projesi ve çalışması yok. Yenimahalle belediye başkan adayları ..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nin bu süreci iyi değerlendirdiği kesin, bizzat Yenimahalle ye gelerek adaylarını tanıtması ise akıllı bir hamle.

MHP Yenimahalle Belediye başkan adayını Devran Kutlugün olarak açıkladı, Çamlıdere’li olan Kutlugün’e destek büyük, AKP nin yanlış politikalarından rahatsız olan bir çok sağ seçmenin oyunu kullanabileceği bir isim Kutlugün.

AKP kanadında ise henüz taşlar yerine oturmadı, İlçe başkanı Ramazan Can a muhalif olan AKP genel merkezi büyük ihtimal, ilçe yönetiminin görüşünü almadan adayını kendisi belirleyecek.

Akp kanadından öne çıkan isim ise, şahsi olarak mücadele ettiği ve AKP Yenimahalle İlçe den destek almadan yoluna devam Ümit Kaya.

Evet AKP de taşlar yerine oturmadı, hatta o kadar garip bir durum var ki, Ümit Kaya aday adaylığını her yerde lanse ederken, AKP Yenimahalle İlçe ise durumu telefonla soran gazetecilere bile, kendisinin bizimle bir alakası yok, üyemiz değildir diye cevap veriyor.

Evet Yenimahalle’yi bekleyen çok renkli bir seçim var.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder