Dünyanın en büyük iletişim ağı, şu an internet. İnternettüm insanların istediği anda bağlanabildiği, istediği şekilde bilgi bulabildiği ve paylaşabildiği dev bir ortam olması nedeniyle son derece kullanışlı ve büyük. Elbette internetin bu devasa büyüklüğü, internette bulunan içerikleri gruplandıran ve onları daha düzenli bir şekilde kullanıcılara sunan bir sistemi de beraberinde getirdi. "Arama motoru" ismi verdiğimiz bu sistemler, Yandex,Yahoo ve Google gibi dev markalar tarafından kullanılıyor. Ülkemizde en çok kullanılan arama motoru tabii ki Google. İşte her hafta düzenli bir şekilde açıklanan arama sonuçlarına göre ülkemizin 1-7 Aralık tarihleri arasında Google'da en çok aradığı konular;

 Celali İsyanları



Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan'da adının geçmesinin ardından Google'ın en çok aranan konularından birisi Celali İsyanları oldu. Saçma dizilerimizin halkımızı tarih öğrenmek konusunda teşvik etmesi çok güzel. (!)

 Adele'nin Şarkısının Ahmet Kaya'nın Şarkısına Benzemesi



Haberini yaptığımız bu konu internette en çok aratılan konulardan birisi oldu.

 Düğün Dernek 2



Vizyona girmesiyle birlikte serinin ilk filmini beğenenler ve ikinci filmini de izlemeyi düşünenler tarafından aratılan Düğün Dernek 2, 1-7 Aralık tarihleri arasında Google'da en çok aratılanlar arasındaydı.

 Filatelist



Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında bir soruda geçmesiyle birlikte "filatelist" kelimesi Google'ın en çok arananları arasında yerini aldı.

 Mark Zuckerberg



Kızının doğmasıyla birlikte 45 milyon dolarlık servetinin %99'unu bağışlayacağını bildiren Mark Zuckerberg, Google'ın en çok aratılan isimlerinden birisiydi. Sonradan Mark'ın bu parayı kendi sahibi olduğu bir vakıfa aktardığı ve sadece paranın vergiden muaf olması için bunu gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Mark'ın sahip olduğu servete sahip 18 kişi, Türkiye'nin 1 senede elde ettiği toplam gelire eşit para kazanıyor.

 Bayrampaşa'da Patlama



İstanbul'un birçok yerinden sesler duyulmasıyla birlikte Bayrampaşa yakınlarında oturanların yaptığı aramalarla birlikte bu arama da en çok arananlar arasına girmeyi başardı.