» »Unlabelled » AMD İki Yeni Teknolojisi İle 2016'da Intel ve Nvidia'ya Kök Söktürecek

AMD İki Yeni Teknolojisi İle 2016'da Intel ve Nvidia'ya Kök Söktürecek

AMD İki Yeni Teknolojisi İle 2016'da Intel ve Nvidia'ya Kök Söktürecek
AMD'nin Computex 2015'te tanıttığı FreeSync teknolojisi ve 2016'da piyasaya süreceği Zen işlemcileri ile yeni yılın kralı olmaya en büyük aday olabilir.
Her ne kadar eski ve güvenilir bir firma olsa da bilgisayar donanımları noktasında işlemci bakımından Intel, ekran kartları konusunda da Nvidia'nın bir adım gerisinde kalanAMD, 2016 yılında yapacağı yenilikler ve yeni çalışmalar ile bu farkı kapatmaya oldukça niyetli.

Daha önce Computex 2015 fuarında tanıttığı FreeSyncadlı görüntü aktarım teknolojisini sonunda HDMI ile uyumlu haline getiren firma AcerLG ve Samsung gibi firmalar tarafından çıkarılacak yeni FS uyumlu monitörler ile AMD ekran kartları arasında FreeSync görüntü aktarımını kullanabilecek.



Hali hazırda ekran kartı noktasında Nvidia'dan geri kalmayan AMD, bu teknolojisi ve DirectX'e alternatif sunduğu ve AMD ekran bileşenlerinde ciddi performans artışı sağlayan Mental ile birleşince hem monitör ve ekran kartı arasındaki sorunlardan nadiren de olsa gördüğümüz enklerde yırtılma, gecikme gibi önemli sorunlar da ortadan kalkmış ve desteklenen oyun ve monitörler birleşince ciddi oranda Radeon noktasında performans artışı görülecek ve kayıp neredeyse 0'a inecek.

Normalde yavaş yavaş artan FreeSync destekli monitörler bunu sadece DisplayPort ile sağlayabiliyordu. Ancak AMD bunu HDMI'ya getirince hem daha ucuz monitörlere hem de çok daha fazla ürüne getirebilecek.



Bunun yanı sıra bir diğer yenilik ise Zen model adına sahip 2016 yılı AMD'nin yeni işlemcileri olacak. Firmanın üst seviye ve performans, oyun bilgisayarlarına yönelik olacak bu yeni işlemcileri AMD'nin yaptığı testlerdeki tüm beklentilerini fazlasıyla yerine getirmiş. Şu anda en iyi serilerden olan Excavator serisine göre %40 daha fazla yük altında çalışabilme ve ciddi oranda performans artışıgösterebilecek Zen serisi işlemciler AM4 platformunu kullanıyor ve verimlilik konusunda da oldukça tutarlı olacaklar.

Sonuç olarak AMD tarafında 2016 yılı ciddi patlama yapma yılı olabilir. Tabii bir diğer yandan Intel veNvidia tarafından gelecek cevaplar da önemli, fakat AMD oldukça iddialı gireceği 2016 pazarında bakalım bu yenilikleri ile oyuncular tarafından kabul görecek mi bunu da merakla bekliyoruz.

Kaynak:Webtekno

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder