» »Unlabelled » Her Ay 77.000 Steam Hesabının Dolandırıldığı Takas İşlemi Güvenli Hale Geliyor

Her Ay 77.000 Steam Hesabının Dolandırıldığı Takas İşlemi Güvenli Hale Geliyor



Her Ay 77.000 Steam Hesabının Dolandırıldığı Takas İşlemi Güvenli Hale Geliyor

Steam kullanıcılarının başının belası haline gelen hacker saldırıları ve eşya takaslarında yapılan dolandırıcılık son buluyor.
Oyuncuların artık ''her şeyi'' diyebileceğimiz bir platform olan Steam, sadece oyunlarınızı tuttuğunuz bir yer değil, bu oyunlarda kullandığınız eşyaların -daha bilinen tabiri ile item'lerin- da bulunduğu bir platform.

Günümüzde özellikle online platformlar üzerinde oynanan oyunlarda oyun içi satın alma işlemleri bulunmakta. Oyundaki item'ler, ya da oyuna gelen ek paketler belli bir ücret karşılığında elde edilebiliyor. Durum böyle olunca da ücret ile alınan bu eşyalar, Steam üzerinden takas yapılarak el değiştirebiliyor.



Fakat şöyle bir durum söz konusu; dolandırıcılık. Özellikle son dönemlerde bu durumun giderek artmasından sonra Valve de gerekli önlemi almak için kolları sıvamış ve yeni bir güvenlik sistemi geliştirmiş. Her ay 77.000 Steam kullanıcısının oyun içi eşya takası konusunda dolandırıldığını açıklayan Valve, konuyla ilgili '' piyasada ciddi paralar dönemeye başlayınca dolandırıcılık işlemlerinde yetenekli hacker'lar için de Steam güzel bir hedef haline geldi'' açıklamasında bulundu.

Hack'lenen hesaplara mümkün olduğunca anlayış gösterdiğini ve yardım etmeye çalıştığını da dile getiren Valve, yeni güvenlik sistemi hakkında bilgi de verdi. Bu bilgiler doğrultusunda Valve'in yeni güvenlik sistemi şu şekilde işleyecek; takasın tamamlanması için kullanıcıya 3 günlük bir süre verilecek.



Eğer takası gerçekleştirdiğiniz kişi 1 yıldan fazla bir süredir arkadaşınız ise, o zaman verilen süre 1 güne inecek. Benzer takasın mobil cihazda gerçekleşmesi durumda ise herhangi bir süre tanınmadan, anında işlem gerçekleşecek.

Mobil cihazlardaki bu durumun sebebi ise, hacker'lar için hedefin PC'lere yönelik olarak daha fazla olması ve mobil cihazların daha iyi bir güvenlik sistemi sunması. Bakalım Valve'in bu yeni önlemi, günlük 77.000 gibi inanılmaz bir rakamın önüne geçebilecek mi?


Kaynak:Webtekno 

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder