» »Unlabelled » iOS'in Android'ten 'Çalması' Gereken 5 Özellik

iOS'in Android'ten 'Çalması' Gereken 5 Özellik

iOS'in Android'ten 'Çalması' Gereken 5 Özellik
iOS işletim sistemi kullanıcılarının eksikliğini yaşadığı 5 Android işletim sistemi özelliğini haberimizde belirttik.
Akıllı telefon sektöründe bulunan telefon üreticilerin ve bu üreticilerin ürettiği telefonların büyük bir bölümüAndroid işletim sistemine sahip. Android işletim sisteminin üreticisi olan Google'ın bu konudaki en büyük rakibi olan Apple, kendi mobil cihazlarında kullanılması için iOS işletim sistemini üretiyor. Bu iki işletim sistemi arasında geçiş yapan kişilerin sayısı çok fazla ve geçiş yapanların bazıları iOS'in iyi olduğunu, bazıları ise Android'in iyi olduğunu savunuyor. İşletim sistemlerinden hangisinin iyi olduğuna karar verilmez, ancak haberimizde iOS kullanıcılarının "keşke bizde de olsa" diyeceği 5 Android özelliğinden bahsettik.
 

 1- Varsayılan Uygulamaları Değiştirme



Android'in en büyük özelliklerinden birisi olan bu özellik, Android telefonların ucu açık bir cihaz olmasındaki en büyük etken. Örneğin video izleyeceksiniz, bunu kendi telefonunuzda bulunan uygulamayla da gerçekleştirebilirsiniz, internetten indirerek varsayılan uygulam a olarak atayacağınız diğer uygulamalarla da gerçekleştirebilirsiniz. Bazı iOS kullanıcıları, telefonlarında bulunmayan bu özellik nedeniyle şikayetçiler ve artık Apple'ın onlara "kullanmak zorundasın" şeklinde sunduğu uygulamaları kullanmak istemiyorlar. Bizlere "iPhone" isminin "ApplePhone" olarak değiştirilmesi gerektiği düşüncesini veren bu zorunluluk, umarım kısa süre içerisinde değiştirilir.
 

 2- Birden Çok Kullanıcı Hesabı



Çoğu Android cihazda bulunan ve 5.0 güncellemesinden beri kullanılabilen bu özellik, aynı mobil cihazın birçok kişi tarafından kullanılabilmesini sağlıyor. iOS işletim sistemini kullanan iPad'lerin aile içerisinde ortak kullanıma sunulduğunu düşünürsek bu özellik, iPhone'dan ziyade iPad'lerin sahip olması gereken birşey.
 

 3- Değiştirilebilir Yönetim Merkezi



iOS 7 ile birlikte kullanıma sunulan "Control Center" yani "Yönetim Merkezi" herkesin kabul edeceği şekilde Android'ten çalınmış bir özellik. Apple'ın bu özelliği çalmış olmasına rağmen Android'inQuick Settings uygulamasının ayarlanabilir olması özelliğini çalmış olmaması oldukça üzücü.
 

 4- Proactive Uygulamasının Daha Zeki Olması



iOS 9 ile birlikte kullanıcılara sunulan Proactive uygulaması, cihazın kullanıcısı hakkında birkaç bilgi öğrendikten sonra ona kullanışlı olabilecek bilgiler sunmasını sağlıyor. Google'ın üretmiş olduğu Android cihazlarda bulunan Google Now'ın kopyalanmış hali olan bu uygulama, sanki sadece cihazlarda bulunsun diye kullanıma sunulmuş. Google Now'ın sahip olduğu yazılım, Proactive kıyasla çok daha iyi. iOS işletim sisteminde de kullanılabilir olan Google Now, maalesef iOS'te Android'te olduğu kadar kullanışlı değil.
 

 5- Karanlık Modu



Karanlık modu, mobil cihazlarda bulunan temaların ve yazıların daha karanlık renklere bürünmesini sağlayan bir mod. Bu mod sayesinde hem cihazınızın şarjı daha yavaş tüketiliyor, hem de ışıksız bir ortamda cihazınızı kullanırken kör olmuyorsunuz. Şu an Android'te resmi olarak bulunmuyor olmasına rağmen bu özelliğin Android'e geleceği doğrulandı. Bu doğrulanmanın ardından OS X Yosemite'nin de karanlık moda sahip olduğu bildirildi ancak karanlık modun mobil cihazlara gelip gelmeyeceği belirli değil.

Kaynak:Webtekno

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder