Günümüzde oynaması oldukça eğlenceli ve yer yer sinir bozucu olan bilgi ve dikkat oyunlarını genellikle birçok kişi sever. İşte bu noktada daha önce Dağ Zombileri oyunu ile sevilen Tarboosh (Fes) Games adlı Türk oyun geliştirici firma tarafından ortaya çıkarılan Bay Çokbilmiş isimli oyun sizi çok eğlendirecek ama bir o kadar da zorlarken istemsizce sizi bağlayacak bir yapım.

Oyuna adını veren güzel sesli bir elemanımız Bay Çokbilmiş, size gittikçe zorlaşan ve dikkatinizi daha fazla vermeniz gereken sorularla zorlayacak. Evet ya da Hayır olarak cevap verdiğiniz oyunda "Bu doğru mu?", "Bu bir meyve mi?", "Bu yenir mi?" gibi sorular sorarak size ya bir görsel ya da yazıyla o şeyi soruyor. Zamanla yarıştığınız bu eğlenceli oyunda aynı zamanda dikkatinizi dağıtacak birçok öğe de mevcut.



Örneğin "Bu mavi mi?" diye bir soru sorduğunda yazıyla Elma yazıp rengini mavi yaparak anlık olarak bir dikkat bozukluğu sağlayabiliyor. Yani oyunda başarılı olmak için gereken ilk şey sağlamkonsantrasyon. Her bölümde 3-4 farklı soru gelmesi ve sizi yanıltacak şeyler bulmaya çalışan Bay Çokbilmiş'in olması gibi engelleri aşmak için konsantrasyon şart. Aynı zamanda süre ile yarıştığınız için dikkatli olduğunuz kadar hızlı da olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra toplam 50 bölüm olan oyunda yıldız sistemi de mevcut. Yani siz ne kadar iyi geçirirseniz 3 yıldız ve duruma göre de 2 ya da 1 yıldız alacaksınız. Başlarda 3er 3er yıldız alırken oyunu kolay sanabilirsiniz, ancak oldukça basit duran oyun siz ilerledikçe sizi daha çok zorlayacak ve saçma sapan hatalar yapacaksınız. Bunu garanti ediyorum. (Evet ben de yaptım)



Peki oyun eğlenceli mi? diye soracak olursanız size birkaç örnek de vereyim. İlk olarak kendim bu oyunu size tanıtmak için telefonumda oynarken "Şöyle birkaç dakika oynar, oyunu anlarsam yazarım hemen" diyip oyuna girdim ve bir saat sonra "Haydaa, yazıyı unuttuk" diyip oyunu zorla kenara bıraktım. Bir diğer örnek ise Bay Çokbilmiş oyunu Apple Store'da "En İyi Yeni Oyunlar" kategorisine 1. sıradan giriş yaparak kısa sürede ün kazandı ve oynayan kişilerin de sürekli oynadığı bir oyun haline geldi.

Son olarak da Bay Çokbilmiş karakterinden de bahsedeyim. Bu arkadaşımız fes takan ve oldukça eğlenceli bir tip. Hele ki siz bölümü geçtiğinizde ya da geçemediğiniz zamanlarda verdiği tepkiler ve ekranda çıkan sözleri de popüler kültür ile paralel gidiyor. Örn; "Vurur yüze ifadesi bu bölümü de geçtin bitanesi"Neyse, oyunun her detayını da anlatıp havasını kaçırmayalım, ama tavsiyem denemeniz yönünde. Ki şimdiye kadar sanırım bunu Monument Valley gibi bir oyun dışında bu kadar açık söylememiştim. Bay Çokbilmiş'i aşağıdaki bağlantılardan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
                                                                     İNDİR

Kaynak:Webtekno