» »Unlabelled »

Haftanın En İyi Mobil Oyunları #10

Haftanın En İyi Mobil Oyunları #10
Bu hafta ile birlikte çift hanelere geçtiğimiz haftanın en iyi oyunları listemizde de sizlerin oldukça hoşuna gidecek birçok yapım bulunuyor.
Sizler için her hafta sunmakta olduğumuz "Haftanın En İyi Mobil Oyunları" listesinde artık çift haneli haftalara geldik. Yine birbirinden güzel ve sevebileceğinizi umduğumuz oyunlar ile 10 haftada karşınızdayız.

Tabii her hafta belirttiğimiz uyarımızı tekrar ediyoruz; oyunların platformları ve fiyatlarına dikkat edilmeden listeler hazırlanıyor. Yani her platformda olmayabilir ve aynı zamanda ücretli de olabilir. Bunu da listemizde belirteceğiz. Ancaaak.. Sizler için geçen hafta başlattığımız ve yeni çıkan oyunların Windows Phone platformunda olmaması sebebiyle WP kullanıcıları da kırmamak için bir adet WP platformuna gelen oyunu da listemize 6. ve bonus olarak ekliyoruz. Fakat bu hafta da geçen hafta gibi istisna olarak WP bonus oyunumuz listemizde yeniden üç platfromda da olacak şekilde direkt olarak bulunuyor.

Şimdi ise lafı fazla dolandırmadan listemize geçebiliriz;
 

 Age of Empires : World Domination (Android & iOS)

 


Age of Empires efsanesi mobil platformlara sonunda geldi ve tabiki listemizde olmayı fazlasıyla hak etti. Klasik Age of Empires oyununun Clash of Clans vari biraz değişikliklerle geldiği ancak hiçbir zevkinden kayıp yaşamadan hala o eski tadı verebilen AoE'deki tek sıkıntı uyumluluk. Çıkar çıkmaz deli gibi indirilen oyun maalesef şu anda birçok cihazda sorun yaşıyor. Sebebi ise maalesef net belli değil. Yani oyunu oynayamama ihtimaliniz şu an için var ama kısa sürede çözülecektir. (Ki adamlarFacebook hesabından sürekli eklenen uyumlulukları duyuruyorlar. Şu anda birçok popüler cihazda uyumluluk sorunu düzeltildi)

Microsoft ve KLab Games ortak yapımı olan oyun  Android ve iOS platformlarında ücretsiz olarak oynanabiliyor. Tıpkı benzer oyunlar gibi oyunda hızlı gelişmek adına para harcamanız gerekebilir, ancak harcamadan da çok iyi şeyler yapılabilir.
 

 

Oldukça eğlenceli ve sizi konsantrasyon manyağı yapacak bu oyun ise Türk yapımı olmasıyla dikkat çekiyor. Tarboosh (Fes) Games adlı firma tarafından ortaya çıkarılan oyun hem Türkçe hem de İngilizce olarak dünya genelinde bir anda tutulan ve çok sevilen bir yapıl oldu. Size çeşitli sorular sorarak hızlıca cevap isteyen Bay Çokbilmiş, App Store'da En İyi Yeni Oyunlar kategorisinde 1. sıradan giriş yaprarak ne denli iyi olduğunu da kanıtlıyor.

Ücretsiz olan oyunu yurt dışında Mr. Know It All adıyla da bulabilirsiniz.
 
 

 
Jetpack Jo's World Tour dediğimiz zaman aklınıza direkt bir şeyler geliyor değil mi? Evet. Tıpkı efsanelerden Jetpack Joyride ile tıpatıp benzeyen bu yapım oyun benzerliğini de kenara bırakıp isim benzerliği ile de popüler oldu. "Dünya Turu" konusunu ele alan ve bildiğimiz Jetpack Joyride gibi olan oyunu birçok kişi Joyride olan asıl versiyonunun yenisi olarak düşünüyor. (Adamlar o derece sağlam çarpmış)

Oynanış olarak biraz daha eğlenceli gibi görünen Jetpack Jo, ücretsiz olmasıyla da sevindirici diyebiliriz.

 

Hikaye ve grafik kalitesi olarak muhteşem olan oyun Fobito'ya göre sadece haftanın değil, yılın oyunu olabilecek kadar güzel bir hikaye bazlı puzzle oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Tanrı Zeus'un koyunlarına çobanlık yapan Pan'i canlandırdığımız oyunda koyunları toplayabilmek için flütümüzün notalarını bulmamız gerekiyor. Oynanış açısından çok güzel bir yapım olan Pan'in Şarkısı sürükleyici yapısıyla mest edebilir.


 

Yine Ketchapp yine Ketchapp.. Biz her hafta listeye eklemekten bıktık adamlar oyun çıkarmaktan bıkmadı. Bir de sağlam sinir bozucu oyunlar yapınca elemanlar eklemeden de olmuyor. Ancak bu oyunu diğerlerinden ayıran bir detay bulunuyor.


 

 

Windows Phone bonusu olarak yer alan Country Friends, bir Gameloft yapımı ve yeni nesil çiftlik simülasyonu olarak oldukça sevilecek bir yapım. Yani şahsen pek oynamıyorum ama çevremde onlarca kişi vardı bu tarz oyunları oynayan. Onlar da çok sevecektir eminim. Çünkü hem güzel görünen ve eğlenceli bir simülasyon, hem de Gameloft gibi zirve bir firma tarafından ortaya çıkıyor.

Kaynak:Webtekno

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder