» »Unlabelled » Türkiye'den Twitter'da 150 Bin Tl Para Cezası!

Türkiye'den Twitter’a 150 Bin TL Para Cezası!





Türkiye'den Twitter’a 150 Bin TL Para Cezası!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Twitter’a ‘terör örgütü propagandası’ yapılan içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle 150 bin TL ceza verdi.
BTK, terörü övdüğü, emniyet güçlerini hedef gösterdiği ve halkı kin, nefret, şiddet gibi infial yaratacak davranışlara yönelttiği gerekçesiyle Twitter’a 150 bin TL para cezası verdi.

Açıklamada, Twitter’ın daha önce yapılan uyarıları dikkate almayıp söz konusu içerikleri kaldırmadığı için bu para cezasının kesildiği belirtildi. Ceza, 5651 Sayılı İnternetOrtamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu’nun 8/A maddesi gereğince kesildi.

27 Kasım tarihinden itibaren işlemlere başladığını bildiren BTK, aldığı bu kararı şirketin Türkiye’deki yetkili avukatlık bürosuna ve San Francisco’daki genel merkezine ulaştırdı. Eğer ceza verilen süre içerisinde ödenmezse Maliye Bakanlığı devreye girerek cezayı tahsil edecek.



Twitter için daha önce yalnızca erişim kısıtlaması uygulanıyordu. Alınan bu karar, sosyal ağ için kesilen ilk para cezası olma özelliğini de taşıyor. 




Kaynak:Webtekno

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder